OMNIASIG susține educația și comunitățile defavorizate pentru al treilea an consecutiv, prin campania „OMNIASIG pentru MAI BINE”

OMNIASIG Vienna Insurance Group demonstrează din nou responsabilitate față de comunitate și continuă demersurile de ajutorare a copiilor și tinerilor din comunități defavorizate, prin campania „OMNIASIG pentru MAI BINE”, care se desfășoară pentru al treilea an consecutiv.

De data aceasta, compania își îndreaptă atenția către județul Buzău unde, alături de Fundația World Vision România, a fost identificată nevoia de a le oferi tinerilor și copiilor condiții optime de învățare, consultanță vocațională și sprijin în continuarea studiilor.

În cadrul proiectului, OMNIASIG investește în susținerea a 105 elevi din mediul rural, oferind un sprijin material și financiar pe întreg parcursul anului școlar 2021-2022, prin diverse acțiuni de educație, de sustenabilitate și de protecție a mediului. În acest an școlar, compania de asigurări va oferi burse școlare lunare către 25 de elevi, 55 de ghiozdane complet echipate pentru începutul școlii, 25 de locuri în cadrul unei tabere de vară, precum și fonduri pentru reabilitarea unui spațiu de joacă și a unui spațiu verde din localitatea în care tinerii elevi trăiesc și își desfășoară activitățile zilnice.

OMNIASIG continuă astfel, și în 2021, demersul său de a investi într-o educație mai bună pentru generațiile viitoare. Focusul principal în campanie îl reprezintă sprijinirea elevilor înspre a-și continua studiile, contribuind astfel la diminuarea ratei de abandon școlar în rândul tinerilor buzoieni.  

“Copiii din comunitățile defavorizate din mediul rural pleacă în viață cu un decalaj față de colegii lor de generație de la școlile urbane. Experiența noastră ne arată că, acolo unde am intervenit cu sprijin material – burse școlare și donații de rechizite, materiale școlare, îmbrăcăminte, chiar și alimente – rezultatele la învățătură ale acestor copii au fost mai bune. Alături de OMNIASIG Vienna Insurance Group, ne asigurăm că tot mai mulți copii pot merge la școală, că nu li se ia acest drept doar pentru că nu au bani de navetă sau pentru materiale de studiu și rechizite”, declară Mihaela Nabăr, Director Executiv al Fundației World Vision România.

„Responsabilitatea socială este o parte integrantă a strategiei noastre de business, lucru pe care îl demonstrăm cu fiecare ocazie prin acțiunile noastre de CSR și implicarea continuă pe care o avem în comunitate. Iar pentru noi, un aspect foarte important pentru construirea unui viitor mai bun îl reprezintă educația. Prin această nouă ediție a campaniei «OMNIASIG pentru MAI BINE», vrem să venim în sprijinul comunităților din mediul rural, asigurându-le copiilor condiții mai bune de învățare. Tinerii au un drept inalienabil la educație, iar aceasta poate însemna  diferența între un viitor decent și unul plin de greutăți. Dorința noastră este să contribuim la facilitarea accesului la educație, în mod egal, pentru toți copiii, ca ei să poată merge la școală și să-și urmeze visurile. Ne bucurăm să colaborăm pentru al treilea an consecutiv cu World Vision România și cu siguranță nu ne vom opri aici”, a declarat Mihai Tecău, Președinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group.

 

Edițiile I și II ale campaniei în cifre:

Infografic_Rezultate campanie 2019-2020

Campania „OMNIASIG pentru MAI BINE” a luat naștere în anul 2019, odată cu renovarea și dotarea cu mobilier a școlii din satul Malu Roșu, comuna Armășești, județul Ialomița, precum și donarea de cărți pentru biblioteca locală a satului. Ulterior, plecând de la nevoia principală a copiilor de a-și continua studiile de acasă, online, în contextul pandemiei, OMNIASIG a donat în 2020 tablete dotate cu internet pentru următorii doi ani către 34 de copii din clasele V – VIII, aparținând aceleiași comunități.

Dorința de a oferi o educație de calitate tinerilor români stă la baza campaniei și se aliniază întocmai cu strategia și valorile de responsabilitate socială ale companiei de asigurări.

Pe viitor, OMNIASIG va continua să investească în demersuri educaționale și parteneriate strategice cu scopul de a oferi generațiilor viitoare oportunități reale de dezvoltare.

 

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piața asigurărilor din România, menținându-se constant în topul celor mai mari și mai stabili asigurători din țară. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare și o rețea de sucursale și agenții extinsă la nivel național. Cei peste 1.100 de angajați oferă constant clienților și partenerilor companiei serviciile de calitate care ne-au consacrat de-a lungul celor peste 25 de ani. Prin apartenența la Vienna Insurance Group, OMNIASIG oferă clienților și partenerilor săi stabilitate și putere financiară, precum și expertiză complexă pe toate liniile de asigurări generale.

OMNIASIG promovează excelența, responsabilitatea și integritatea în tot ceea ce întreprinde, cu obiectivul principal de a contribui la dezvoltarea societății și a comunității în care își desfășoară activitatea. 

Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum și în Europa Centrală și de Est. Grupul are o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii, și este format din aproximativ 50 de companii din 30 de ţări. Cei peste 25.000 de angajaţi ai Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) au grijă de nevoile de zi cu zi ale celor peste 22 de milioane de clienți. Acțiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenții internaționale de rating Standard & Poor's. Acesta este cel mai bun rating al unei companii din indicele ATX, principalul indice al Bursei de Valori din Viena. Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală și de Est..

 

Contact:

OMNIASIG Vienna Insurance Group  Mădălina Constantin, Director PR & Marketing  Email: PR @ omniasig.ro Aleea Alexandru, nr. 51, Sector 1, Bucureşti  Tel. 021.405.74.200372.187.420

www.omniasig.ro

Toate comunicatele Comunicatul urmator