OMNIASIG oferă polițe de asigurare pentru proprietarii de câini de luptă şi de atac

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 55/2002, persoanele care deţin câini de luptă şi de atac sunt obligate să încheie asigurări de răspundere civilă pentru eventualele pagube produse de aceştia. Pentru conformarea cu prevederile acestei Ordonanțe, OMNIASIG Vienna Insurance Group oferă poliţa de asigurare de răspundere civilă a proprietarilor sau deţinătorilor de animale.

Câini periculoşi care pot fi asiguraţi prin această poliţă sunt:

  • Categoria I: câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor.
  • Categoria  II:  câinii  din  rasele  American  Staffordshire  Terrier,  Tosa,  Rottweiller,  Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.

Se pot asigura prin poliţă şi alte categorii de câini, decât cele de mai sus, precum şi alte animale de casă şi animale domestice (cabaline, bovine, ovine etc.).

Obiectul poliței îl constituie acoperirea daunelor cauzate terţilor, de fapta animalului aflat în proprietatea sau deţinerea asiguratului şi pentru care acesta răspunde civil, conform legii, și în legătură cu care asiguratul a primit o plângere sau cerere scrisă de despăgubire din partea păgubitului.

Riscurile asigurate prin această poliță sunt:

  • deces sau vătămare corporală a persoanelor;
  • rănirea sau uciderea altor animale;
  • daune materiale cauzate bunurilor terţilor.

Limitele de răspundere (sumele asigurate) pentru care se poate încheia această poliță variază între 2.000 euro şi 100.000 euro.

Tariful unei astfel de polițe este foarte accesibil și se stabilește în funcţie de categoria de animale, limita de răspundere, franşiza şi alte criterii specifice.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum şi in Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de 190 de ani în domeniul asigurărilor. Având aproximativ 23.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider incontestabil pe principalele pieţe unde îşi desfăşoară activitatea. Grupul se bucură de o poziţionare excelentă, care îi permite să valorifice oportunităţile de creştere pe termen lung, într-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.
 

Contact:

OMNIASIG Vienna Insurance Group

Mădălina Constantin, Director PR și Marketing

madalina.constantin@omniasig.ro / www.omniasig.ro / Aleea Alexandru, nr. 51, Sector 1, Bucureşti

Tel. 021.405.74.20, 0372.187.420

Toate comunicatele Comunicatul urmator