De ce ai nevoie de o asigurare Casco?

Hai să vorbim despre asigurarea CASCO. Dacă ai carnet de conducere de ceva vreme, nu ai cum să nu știi despre asigurarea CASCO. Dacă ești începător, sigur ai auzit de ea, dar poate încă nu știi chiar tot despre ea, cum te ajută și de ce ai nevoie de așa ceva. Noi suntem aici să îți povestim mai multe.

Asigurările CASCO intră în categoria asigurărilor facultative, prin urmare nu ești obligat din punct de vedere legal să închei o astfel de poliță, însă, pentru a sta mereu liniștit, îi poți oferi mașinii tale, dar și ție, o protecție optimă, completă. Un singur moment de neatenție, fie că este din partea ta, fie din partea celorlalți participanți la trafic sau pur și simplu un fenomen al naturii, poate însemna cheltuieli semnificative cu reparațiile. Micile detalii fac diferența, iar polița CASCO reduce neplăcerile și poți sta liniștit că totul se va rezolva cu bine.

În urma încheierii unei polițe CASCO, în cazul în care mașina ta suferă anumite daune sau chiar este furată, compania de asigurări te va despăgubi și va suporta cheltuielile pentru reparații, cu condiția ca autovehiculul să îndeplinească cerințele legale pentru circulație, să aibă polița Casco valabilă și să aibă inspecția tehnică periodică valabilă. Polița CASCO te poate scuti de cheltuielile de reparație și de griji, mai ales dacă știi cum să o alegi pe cea potrivită pentru tine.

În general, există o serie de riscuri pe care le acoperă orice companie de asigurări, acestea fiind:

  • Avarii: ciocniri, zgârieturi, lovituri, răsturnări, căderi în apă sau prăpastie, daune cauzate de căderea unor corpuri străine pe mașină, incendiu, explozie, prăbușire sau alunecare de teren, avalanșe de zăpadă, coliziuni, zgârieri cu alte mașini;
  • Acte de vandalism: pagube produse de răuvoitori, chiar dacă nu sunt identificați;
  • Fenomene naturale: ploaie torențială, grindină, inundație, furtună, uragan, cutremur, trăsnet;
  • Furt: total sau parțial (părți componente ale autovehiculului), precum și tentativa de furt.

La OMNIASIG nu ne mulțumim cu puțin și ne dorim să fim alături de tine întotdeauna, astfel că polițele noastre includ un avantaj foarte important: serviciul de ASISTENŢĂ RUTIERĂ. Această facilitate te asigură că, în situația în care apare un incident și nu îți mai poți continua călătoria cu mașina, un specialist îți va acorda asistența de care ai nevoie. Prin ASISTENŢA RUTIERĂ, în funcție de varianta de abonament aleasă, beneficiezi de următoarele servicii:

  • Asistență la locul producerii evenimentului asigurat (depanare);
  • Tractarea mașinii;
  • Transportul tău, al pasagerilor și al bagajelor voastre la destinația inițială sau la domiciliu/sediu;
  • Cazarea ta și a pasagerilor la hotel;
  • Transportul în regim TAXI;
  • Înlocuirea temporară a autovehiculului;
  • Plata promptă a despăgubirilor;

Pentru a răspunde nevoilor clienților noștri, OMNIASIG îți oferă posibilitatea de a încheia sau reînnoi polițele, chiar de acasă – ne poți scrie la suport.clienti@omniasig.ro sau să iei direct legătura cu specialistul OMNIASIG care ți-a încheiat polița. De asemenea, inspecția de risc aferentă încheierii unei polițe Casco și constatarea unei daune pot fi realizate în doar câteva minute, fără a fi necesară deplasarea la o anumită locație, printr-o modalitate video, iar daunele pot fi notificate online, direct pe website-ul nostru https://daune.omniasig.ro/assignments/claim_statement/guest/omn, sau la call center, la numărul 021.9669, luând legătura cu unul dintre reprezentații noștri, pregătiți să te ajute în orice moment.

Ca orice bun important și necesar din viața ta, și mașina trebuie protejată, de aceea o poliță Casco de calitate îți va fi mereu foarte utilă. Asigurarea Casco îți oferă stabilitate și confort să pleci la drum relaxat.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre asigurarea CASCO de la OMNIASIG, dar și alte produse destinate protecției tale și a autovehiculului pe care îl conduci, accesează cu încredere https://omniasig.ro/pers-fizica/auto/casco-standard.

Toate articolele Articolul următor