INCENDIILE rămân principala cauză pentru cele mai mari despăgubiri plătite pe Property și Asigurări de locuință

București, 7 martie 2024 

Cea mai mare despăgubire RCA plătită în 2023: 8,8 milioane lei

OMNIASIG Vienna Insurance Group continuă seria comunicărilor transparente prin publicarea datelor despre topul celor mai mari despăgubiri plătite pe principalele linii de business din portofoliu în 2023.

Pe linia asigurărilor RCA, cea mai mare despăgubire plătită în anul 2023 a fost de peste 8,8 milioane lei. Aceasta a fost plătită în urma unui accident petrecut în Franța în care un șofer român al unui autocamion nu a mai putut frâna din cauza unei defecțiuni la sistemul de frânare. Autocamionul a intrat într-o stație de taxare, a avariat 16 autovehicule și stația de taxare, iar opt persoane au fost vătămate, dintre care 4 grav, iar una a decedat. Cea de-a doua despăgubire, în valoare de peste 5 milioane lei, a fost plătită în urma unui accident petrecut în Italia. Un autocamion cu remorcă a lovit șoferul unui autoturism oprit pe banda de urgențe pentru a schimba o anvelopă, provocând decesul acestuia. Cea de-a treia poziție este ocupată de o despăgubire de aproximativ 4,28 milioane lei plătită în urma unui accident din București, soldat cu vătămări corporale. Șoferul autoturismului vinovat nu a acordat prioritate autoturismului care circula pe drumul cu prioritate, provocând astfel vătămarea corporală gravă a șoferului acestuia.

Pe linia asigurărilor PROPERTY, cea mai mare despăgubire din 2023 a fost de peste 2,3 milioane lei. Aceasta a fost achitată în urma unui incendiu la o instalație de tratare a gazelor. A doua cea mai mare despăgubire plătită pe această linie a depășit 1,8 milioane lei. Despăgubirea a fost plătită în urma unui incendiu la un spital. Locul al treilea este ocupat de o despăgubire de peste 1,5 milioane lei, plătită în urma unor avarii la o clădire, cauzate de o alunecare de teren.

Primele trei despăgubiri ca valoare, de pe linia ASIGURĂRILOR DE LOCUINȚE au fost cauzate de incendii în diferite județe din țară. Cea mai mare mare despăgubire plătită s-a ridicat la aproximativ 500.000 lei, urmată de o despăgubire de peste 420.000 lei, pe locul trei fiind una de peste 340.000 lei.

Pe linia asigurărilor CASCO, prima și a treia despăgubire ca valoare au rezultat în urma unui accident în care câte o autospecială a fost avariată ca urmare a unei explozii la conductele de gaz, urmată de un incendiu care a cuprins și utilajele din apropiere. Despăgubirile plătite în urma acestui accident s-au ridicat la peste 850.000 lei, respectiv la aproximativ 600.000 lei. Pe locul al doilea în clasament se află o despăgubire de aproximativ 650.000 lei, plătită în urma unui furt al unui autocar.

Pentru ASIGURĂRILE DE CĂLĂTORIE, cea mai mare despăgubire, de peste 120.000 lei, a fost achitată pentru costurile de spitalizare în cazul unei fracturi de șold. Cea de-a doua poziție este ocupată de o despăgubire în valoare de aproximativ 110.000 lei, plătită unei persoane cu dureri abdominale. Cele două evenimente au avut loc în Statele Unite. A treia despăgubire ca valoare pe această linie de asigurare a acoperit spitalizarea unei persoane cu meningo-encefalită, în Canada. Valoarea despăgubirii s-a ridicat la peste 75.000 lei.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piața asigurărilor din România, menținându-se constant în topul celor mai mari și mai stabili asigurători din țară. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare și o rețea de sucursale și agenții extinsă la nivel național. Cei peste 1.100 de angajați oferă constant clienților și partenerilor companiei serviciile de calitate care ne-au consacrat de-a lungul tuturor acestor ani. Prin apartenența la Vienna Insurance Group, OMNIASIG oferă clienților și partenerilor săi stabilitate și putere financiară, precum și expertiză complexă pe toate liniile de asigurări generale.

OMNIASIG promovează excelența, responsabilitatea și integritatea în tot ceea ce întreprinde, cu obiectivul principal de a contribui la dezvoltarea societății și a comunității în care își desfășoară activitatea.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale și de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurări și fonduri de pensii din 30 de țări fac parte din acest grup cu tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii. Cei peste 29.000 de angajaţi ai VIG răspund nevoilor de zi cu zi ale celor peste 28 de milioane de clienți. Acțiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 și la Bursa de Valori din Budapesta din noiembrie 2022. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenții internaționale de rating Standard & Poor's. VIG colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală și de Est.

Contact: OMNIASIG Vienna Insurance Group Mădălina Constantin, Director PR, Marketing & CSR PR @ omniasig.ro Aleea Alexandru, nr. 51, Sector 1, Bucureşti Tel. 021.405.74.20, 0372.187.420 / www.omniasig.ro

Toate comunicatele Comunicatul următor