OMNIASIG înlocuiește elicopterul prăbușit în lacul Siutghiol cu un aparat nou, plătind despăgubiri totale de 5,5 milioane euro

OMNIASIG Vienna Insurance Group a achitat suma de 5,5 milioane euro pentru înlocuirea aeronavei distruse în urma tragicului accident aviatic survenit la 15 decembrie 2014, pe lacul Siutghiol din judeţul Constanţa, precum și pentru toate despăgubirile datorate urmașilor legali ai membrilor echipajului.

OMNIASIG VIG a platit deja suma necesară achiziționării noului aparat de zbor, ce va reintra în scurt timp în operarea serviciului aeromedical SMURD pentru reluarea misiunile de salvare.

Despăgubirea s-a facut în baza poliţei de asigurare de aviaţie pentru riscurile Casco, răspundere civilă faţă de terţi şi accidente persoane, poliţă încheiată de Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul dosarului de daună deschis ca urmare a producerii accidentului.

OMNIASIG Vienna Insurance Group s-a clasat în 2014 pe locul al doilea în topul companiilor de asigurări generale din România, având indicatorii de solvabilitate și lichiditate la nivele superioare și sigure. Astfel, capitalul social al companiei este în valoare de 439.645.433,5 lei, marja de solvabilitate disponibilă este de 227.094.919 lei (în condiţiile în care marja de solvabilitate minimă impusă de lege este de 138.450.708 lei), gradul de solvabilitate este de 164% şi coeficientul de lichiditate de 1,69.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum şi in Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de 190 de ani în domeniul asigurărilor. Având aproximativ 23.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider incontestabil pe principalele pieţe unde îşi desfăşoară activitatea. Grupul se bucură de o poziţionare excelentă, care îi permite să valorifice oportunităţile de creştere pe termen lung, într-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.