OMNIASIG a înregistrat în 2019 o creștere de 11% a primelor brute subscrise
  • Volumul total al primelor brute subscrise a crescut în 2019 cu aproximativ 11%, susținut de o evoluție solidă pe segmentele Asigurărilor de Sănătate, Property și Casco;
  • Profitul brut, conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare, a ajuns la peste 45 milioane lei;
  • Valoarea totală a despăgubirilor plătite de companie a fost de peste 820 milioane lei.

OMNIASIG Vienna Insurance Group a continuat strategia sa de dezvoltare sustenabilă și în 2019 și și-a menținut evoluția ascendentă din ultimii ani, înregistrând o creștere de aproximativ 11% a primelor brute subscrise, comparativ cu anul precedent.

În 2019, valoarea totală a primelor brute subscrise de companie a depășit suma de 1,3 miliarde lei, iar profitul brut, înregistrat conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare, a fost de peste 45 milioane lei. Volumul total al despăgubirilor plătite de companie în anul precedent a fost puțin peste suma de 820 milioane lei.

”Și în 2019 ne-am concentrat pe susținerea cu precădere a segmentelor de asigurări non-auto, în conformitate cu strategia de dezvoltare sustenabilă, pe termen lung, a companiei. Rezultatele pozitive și evoluția stabilă din 2019 subliniază faptul că strategia noastră are efectele scontate. Totodată, pentru OMNIASIG, angajații au un rol esențial în atingerea obiectivelor de business, astfel că acordăm în permanență o atenție deosebită îmbunătățirii mediului de lucru și a condițiilor oferite acestora. Anul trecut ne-am orientat foarte mult și către segmentul de responsabilitate socială, venind în sprijinul comunității cu proiecte și acțiuni de CSR și voluntariat complexe. Pentru 2020, avem un plan de acțiune integrat, care ne va permite să ne adaptăm noului context economic generat de criza coronavirus, păstrând, în același timp și trendul nostru de dezvoltare ascendentă. Acum, la împlinirea a 25 de ani de activitate a OMNIASIG în România, angajamentul nostru pe termen  lung rămâne același – de a face din performanță o tradiție, pe toate segmentele de activitate ale companiei, păstrând, totodată, preocuparea noastră constantă în a oferi produse și servicii de calitate, adaptate nevoilor și cerințelor clienților noștri.”

Mihai Tecău, Președinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group