OMNIASIG introduce o nouă clauză în asigurarea RCA și/ sau CASCO, clauză care poate reduce prima de asigurare

OMNIASIG Vienna Insurance Group și compania FleetMaster au dezvoltat un parteneriat destinat clienților persoane juridice, deținători de flote de peste 20 de autovehicule, ce are ca obiectiv montarea opțională a unor sisteme telematice pe vehiculele asigurate. Noul serviciu telematic se poate achiziționa împreună cu polița RCA și/sau CASCO, prin intermediul clauzei Risk Management Flote.

Sistemele telematice transmit şi prelucrează automat informaţii la mare distanţă prin intermediul sateliţilor şi al altor procedee de comunicaţie. Printre datele colectate se numără accelerările, frânările, virajele, distanțele, numărul de kilometri, viteza, timpul utilizării autovehiculului, perioada de timp în care s-a condus și tipul de străzi și șosele parcurse. Odată instalate pe mașini, ele vor urmări comportamentul în trafic al șoferilor, iar dacă aceștia vor conduce prudent și responsabil, vor plăti mai puţin pentru poliţele CASCO şi/sau RCA.

În cazul Poliţelor CASCO şi/sau RCA încheiate cu această clauză adiţională:

  • părtile convin asupra reînnoirii acestora pe o perioadă de 3 ani;
  • clientul beneficiază de la început de discount-uri aplicabile la primele tehnice stabilite pentru fiecare vehicul asigurat: 70 EURO pentru CASCO, respectiv 10% pentru RCA;
  • primele de asigurare stabilite individual pentru anii succesivi de asigurare pot fi reduse, dacă profilul de risc identificat în baza datelor colectate prin intermediul sistemelor telematice confirmă un comportament în trafic adecvat.

Sistemul telematic include o aplicație pentru mobil și desktop prin care administratorii de flote pot obține informații în timp real despre comportamentul șoferilor. Aplicația permite colectarea unor date dinamice, relevante, și poate crea rapoarte complexe. Avantajele sistemului includ managementul eficient al flotelor, prevenirea accidentelor și diminuarea numărului lor pe termen mediu și lung. Mai mult, noul sistem are drept efect reducerea costurilor pe termen mediu și lung și a optimizării costurilor poliței RCA și/ sau CASCO. Un alt avantaj este responsabilizarea șoferilor, ceea ce înseamnă siguranță sporită în trafic.

“Noua clauză se încadrează în strategia noastră de asigurator responsabil. În contextul în care în România avem o rată a accidentelor mortale mai mare de 80 de decese la un milion de locuitori, utilizarea echipamentului telematic reprezintă încurajarea șoferilor spre un comportament responsabil și preventiv în trafic, precum și diminuarea numărului accidentelor. Dincolo de aceste beneficii macro, noua clauză permite reducerea primelor de asigurare și îmbunătățirea managementului flotelor, încă o dovadă că OMNIASIG VIG pune nevoile clientului în centrul preocupărilor sale.“

Mihai Tecău

Președinte Directorat, OMNIASIG Vienna Insurance Group

 

OMNIASIG evaluează, începând cu anul 2015, nivelul calității serviciilor oferite clienților prin sistemul de măsurare Net Promoter Score (NPS) validat la nivel internațional. Prin urmare, clienții care au avut un dosar de daună la OMNIASIG VIG evalueaă experienţa avută şi modalitatea de instrumentare a daunei, gradul de satisfacție şi calitatea serviciilor oferite.

Rezultatul NPS la nivel general a fost în intervalul ianuarie – septembrie 2018 de 85%, nivel similar cu cel înregistrat pe parcursul anului 2017.

OMNIASIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum şi in Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii, este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de aproape 200 de ani în domeniul asigurărilor. Având aproximativ 25.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider incontestabil în Austria și în piețele ECE pe care activează. Grupul se bucură de o poziţionare excelentă, care îi permite să valorifice oportunităţile de creştere pe termen lung, într-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.
 

Contact:

OMNIASIG Vienna Insurance Group

Mădălina Constantin, Director PR și Marketing

madalina.constantin@omniasig.ro / www.omniasig.ro / Aleea Alexandru, nr. 51, Sector 1, Bucureşti

Tel. 021.405.74.20, 0372.187.420

Toate comunicatele Comunicatul următor