OMNIASIG – prime brute subscrise de 1,172 miliarde lei și creștere solidă pe principalele segmente de asigurare în 2018

OMNIASIG Vienna Insurance Group anunță o creștere de 11% a volumului de prime subscrise la finalul anului 2018, în linie cu creșterile constante înregistrate pe parcursul anului, urmărind strategia companiei de subscriere prudentă și dezvoltare sustenabilă. Volumul total al primelor brute subscrise a fost de 1,172 miliarde lei.

În același interval, compania a înregistrat o creștere de 4% a volumului total de despăgubiri plătite.

Segmentul asigurărilor de tip Property a înregistrat o creștere de 6% a primelor brute subscrise față de anul anterior, ajungând la aproape 211 milioane lei. Creșterea din această categorie este aliniată obiectivului principal al companiei de a susține dezvoltarea liniilor de asigurări non-auto.

Compania a înregistrat în 2018 o evoluție profitabilă, stabilă, profitul brut conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare fiind de 40,5 milioane lei.

De asemenea, coeficientul de lichiditate la 31 decembrie 2018 a fost de 2,16, ceea ce subliniază stabilitatea companiei și puterea sa financiară. În baza calculelor și estimărilor efectuate a Cerinței de Capital de Solvabilitate (SCR) și a Cerinței Minime de Capital (MCR) determinate în conformitate cu cerințele regimului de Solvabilitate II ce a intrat în vigoare în 2016 și căruia OMNIASIG i s-a aliniat, compania respectă pe deplin cerințele de capital obligatorii.


“Anul 2018 a fost marcat de evoluție, investiții și inovație, astfel că am reușit digitalizarea proceselor din companie și implementarea unei noi aplicații de consultanță aliniată la prevederile legii IDD prin intermediul căreia sunt analizate nevoile de protecție ale fiecărui client, înainte de a i se emite o poliță de asigurare. Totodată, am dezvoltat produse necesare pieței, cum este cazul soluției de asigurare care încorporează sistemul telematic pentru autovehicule, cu avantaje reale pentru clienți. Sistemele de eficientizare a activității și proceselor și strategia de subscriere responsabilă corelată cu dezvoltarea unor segmente precum cel de asigurări Property ne-au susținut în atingerea rezultatelor favorabile.”

Mihai Tecău, Președinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group

Casco: 11% crestere

Segmentul asigurărilor auto (Casco şi RCA) a înregistrat, cumulat pe cele două linii, o creștere a volumului total de prime brute subscrise de 12% față de anul anterior, ca urmare a unui avans susținut al subscrierilor atât pentru asigurările auto obligatorii cât și pentru cele facultative. Totodată, valoarea despăgubirilor plătite pentru acestea a urcat cu 15% la peste 571 milioane lei.

Linia asigurărilor de sănătate rămâne una prioritară pentru companie, strategia urmărind dezvoltarea permanentă a acesteia. În 2018 această linie a continuat direcția anilor trecuți, și a consemnat o creștere semnificativă a primelor brute subscrise de 52%.

O altă linie în plină dezvoltare este cea a asigurărilor de asistență turistică. În 2018 OMNIASIG a înregistrat o creștere de 25% față de anul anterior, valoarea totală a primelor brute subscrise fiind de peste 13 milioane lei.

Reclamațiile – doar 0,041% din totalul polițelor încheiate

Numărul de reclamații solutionate favorabil in de către OMNIASIG în 2018 (79) a inregistrat o scădere de 12,22% față de anul 2017. Raportat la numărul polițelor de asigurare emise de companie in anul 2018, numărul de petiții înregistrate unic per petent și per caz (569) reprezintă doar 0,041% din acestea. Totodată, raportat la numărul de dosare de daună avizate în 2018, numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz reprezintă doar 0,362% din acestea.

OMNIASIG evaluează, începând cu anul 2015, nivelul calității serviciilor oferite clienților prin sistemul de măsurare Net Promoter Score (NPS) validat la nivel internațional. Prin urmare, clienții care au avut un dosar de daună la OMNIASIG sunt rugați să evalueze experienţa avută şi modalitatea de instrumentare a daunei, satisfacţia clientului şi calitatea serviciilor oferite fiind măsurate într-un sistem eficient, pe o scală de la 1 la 10. Rezultatul NPS la nivel general a fost în anul 2018 de 85%, nivel similar cu cel înregistrat in anul 2017.

OMNIASIG Vienna Insurance Group s-a aliniat începând cu anul 2018 la prevederile Regulamentului GDPR, cu privire la protecţia datelor cu caracter personal. În acest context, precum și în conformitate cu obiectivul strategic de dezvoltare prin digitalizare, compania a lansat recent o aplicație online prin care clienții își pot exprima ușor și rapid consimțămintele cu privire la prelucrarea datelor personale, în vederea încheierii polițelor. Această aplicație susține obiectivul companiei de digitalizare și optimizare a tuturor proceselor operaționale, precum și facilitarea accesului clienților și partenerilor la serviciile și produsele companiei.

OMNIASIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii, este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de aproape 200 de ani în domeniul asigurărilor. Având aproximativ 25.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider incontestabil în Austria și în piețele ECE pe care activează. Grupul se bucură de o poziţionare excelentă, care îi permite să valorifice oportunităţile de creştere pe termen lung, într-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.

Contact

OMNIASIG Vienna Insurance Group

PR@omniasig.ro / www.omniasig.ro / Aleea Alexandru, nr. 51, Sector 1, Bucureşti

Tel. 021.405.74.20, 0372.187.420

Toate comunicatele Comunicatul următor