OMNIASIG soluționează dosarul în cazul fabricii de condimente Solina România

Suma totală reprezintă una dintre cele mai mari despăgubiri plătite de companie în ultima perioadă.

OMNIASIG Vienna Insurance Group a finalizat instrumentarea dosarului de daună în cazul fabricii de condimente Solina și este în plin proces de efectuare a plății despăgubirii, în valoare de peste 50 milioane lei. La momentul izbucnirii incendiului, producătorul era asigurat de OMNIASIG, în baza unei polițe de tip "Asigurare de incendiu și alte riscuri pentru clădiri și conținut".

Amintim că în dimineața zilei de sâmbătă, 2 februarie 2019, la fabrica Solina România, din județul Alba, a izbucnit un incendiu distrugând întreaga fabrică de ingrediente alimentare. Hala industrială, cu o suprafață de aproximativ 17.000 metri pătrați a fost distrusă complet de incendiu. Angajații fabricii nu se aflau în interiorul acesteia, astfel că nu au fost înregistrate victime.

OMNIASIG Vienna Insurance Group a confirmat atunci faptul că producătorul era asigurat la societate, astfel că la scurt timp de la izbucnirea incendiului, o echipă formată din experți din cadrul Direcției de Daune a companiei de asigurări s-a deplasat la fața locului pentru a demara procedurile de verificare ale cazului.

“La fel ca în cazul fiecărui dosar de daună deschis la OMNIASIG, am fost alături de asiguratul nostru și am făcut toate eforturile necesare pentru a soluționa cât mai rapid situația. Facem demersuri constante pentru a le oferi asiguraților noștri produse adaptate, pentru a acoperi toate tipurile de riscuri cu care aceștia se pot confrunta.”

Mihai Tecău, Președinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group

În urma încheierii anchetei de către autoritățile competente și a finalizării instrumentării dosarului de daună, OMNIASIG Vienna Insurance Group SA a hotărât împreună cu asiguratul închiderea amiabilă a acestui dosar de daună și plata despăgubirii aferente evenimentului. Ne dorim ca asiguratul nostru să își poată relua activitatea de producție la capacitate maximă cât mai curând și ne bucurăm să avem astfel de clienți cu un aport important atât în bugetele locale, cât și în consolidarea reputației producției românești.

OMNIASIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de aproape 200 de ani în domeniul asigurărilor. Având peste 25.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider incontestabil în Austria și în piețele ECE pe care activează. Grupul se bucură de o poziţionare excelentă, care îi permite să valorifice oportunităţile de creştere pe termen lung, într-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.

PR@omniasig.ro / www.omniasig.ro / Aleea Alexandru, nr. 51, Sector 1, Bucureşti