OMNIASIG a plătit în primul semestru al anului 2023 peste 23 milioane lei pentru cele aprox. 82.000 dosare de daună deschise pe ASIGURAREA DE SĂNĂTATE

București, 30 octombrie 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit peste 23 milioane lei în primul semestru al anului 2023 pentru cele aprox. 82.000 dosare de daună deschise în baza polițelor de asigurare de sănătate. Medicina de laborator, imagistica, ginecologia, ORL și recuperarea medicală au fost cele cinci specialități medicale cel mai des accesate de asigurați în baza asigurării OMNI+. Media de vârstă a persoanelor asigurate care au utilizat beneficiile asigurărilor de sănătate în cursul primului semestru al anului 2023 a fost de 36 de ani.

Aproximativ 130.000 de servicii medicale au fost acoperite de OMNIASIG în primul semestru al anului 2023 prin intermediul asigurării de sănătate OMNI+, pentru cei peste 36.000 asigurați.

Asigurații OMNIASIG au ales preponderent serviciile celor peste 1.300 de clinici partenere din toată țara, asigurarea de sănătate OMNI+ având un procent de accesare în cadrul acestor clinici de 76%, în sistem de decontare directă, proces prin care asiguratul nu plătește respectivele servicii medicale efectuate, acestea fiind plătite de OMNIASIG direct furnizorului medical.

În continuarea eforturilor de a oferi o experiență superioară clienților și o acoperire extinsă la nivel național, aproximativ 700 de clinici partenere au implementat cu succes portalul digital OMNIdoc până în acest moment, iar procesul continuă pentru a cuprinde întreaga rețea de clinici partenere OMNIASIG. Prin intermediul OMNIdoc, asigurații OMNI+ pot beneficia de autorizarea serviciilor medicale direct între clinică și OMNIASIG, fără a fi nevoiți să contacteze în prealabil Call Center-ul OMNIASIG pentru pre-autorizarea serviciilor.

Lista completă a clinicilor partenere înrolate în platforma OMNIdoc este disponibilă pe website-ul OMNIASIG, aici.

În primele șase luni ale acestui an, asigurații au ales în procent de 24% sistemul de rambursare a serviciilor medicale, accesând astfel oricare clinică dorită din România, ulterior OMNIASIG decontând respectiva valoare în contul asiguratului, conform planului de acoperiri existent în poliță. Timpul mediu pentru efectuarea plăților prin rambursare a fost de 5 zile lucrătoare, de la avizarea inițială. Totodată, și reprezentanții OMNIASIG din call center au fost foarte prompți în preluarea apelurilor, iar timpul mediu de răspuns la solicitările asiguraților a fost de 19 secunde.

Orașele cu cel mai mare număr de persoane care au beneficiat de avantajele asigurării de sănătate sunt București, Timișoara, Iași, Cluj și Brașov.

Femeile au accesat asigurarea de sănătate mai frecvent decât bărbații în primul semestru din 2023, cu o medie a accesărilor de 3,9, comparativ cu 3,4 bărbații. Nu au fost observate diferențe semnificative în media accesărilor pentru angajații asigurați prin polița OMNI+ și membrii de familie ai acestora. Cele mai mari frecvențe de accesare au fost înregistrate în rândul angajaților din industriile IT, industria financiară și comerț.

OMNIASIG urmărește în mod constant să ofere clienților săi servicii prompte și de înaltă calitate, astfel că rezultatul Net Promoter Score (NPS), acordat conform evaluării asiguraților noștri, pe durata derulării dosarului de daună, a fost de 96,5.

Asigurarea de sănătate OMNI+ este aliatul oricărui angajator, reprezentând o măsură de siguranță pentru asigurarea sănătății angajaților unui business, retenția acestora, precum și a continuității afacerii, întrucât pachetul de beneficii este un factor important de cuantificare a atractivității unui angajator. Prin intermediul poliței OMNI+, asigurații au acces la o gamă largă de servicii medicale, în orice clinică sau spital privat din România, de la cele mai simple consultații (în regim normal sau telemedicină), controale, analize de laborator și investigații (inclusiv cele complexe de tip CT, RMN), până la urgențe medicale, spitalizare, tratamente și intervenții chirurgicale, sau acoperiri pentru cazurile medicale complexe.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piața asigurărilor din România, menținându-se constant în topul celor mai mari și mai stabili asigurători din țară. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare și o rețea de sucursale și agenții extinsă la nivel național. Cei peste 1.100 de angajați oferă constant clienților și partenerilor companiei serviciile de calitate care ne-au consacrat de-a lungul tuturor acestor ani. Prin apartenența la Vienna Insurance Group, OMNIASIG oferă clienților și partenerilor săi stabilitate și putere financiară, precum și expertiză complexă pe toate liniile de asigurări generale. OMNIASIG promovează excelența, responsabilitatea și integritatea în tot ceea ce întreprinde, cu obiectivul principal de a contribui la dezvoltarea societății și a comunității în care își desfășoară activitatea. Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale și de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurări și fonduri de pensii din 30 de țări fac parte din acest grup cu tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii. Cei peste 29.000 de angajaţi ai VIG răspund nevoilor de zi cu zi ale celor peste 28 de milioane de clienți. Acțiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 și la Bursa de Valori din Budapesta din noiembrie 2022. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenții internaționale de rating Standard & Poor's. VIG colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală și de Est.

Contact: OMNIASIG Vienna Insurance Group Mădălina Constantin, Director PR, Marketing & CSR PR @ omniasig.ro Aleea Alexandru, nr. 51, Sector 1, Bucureşti Tel. 021.405.74.20, 0372.187.420 www.omniasig.ro

Toate comunicatele Comunicatul următor